Hur man ökar könstiden

Varar längre i sängen

Vad betyder det att “varar längre”?

När människor pratar om “varar längre” i sängen, hänvisar de vanligtvis till hur lång tid det trängande könet går från ankomsten till climax. Detta mäts av den tid det tar för en man att ejaculera, eller “komma”.

Det är mycket vanligt att männen vill vara längre under sex eller till och med oroa sig för att de “kommer” för snabbt i sängen.

Varför skulle jag vilja vara längre?

Att vilja vara längre under sex är en av de vanligaste önskorna som människor har runt kön. Detta är särskilt vanligt, till exempel i:

  • unga män utan mycket sexuell erfarenhet
  • nya relationer, eller med en ny sexpartner
  • män som inte har sex regelbundet

Varar inte tillräckligt länge är bara ett problem när det blir en vanlig eller en extrem sak.

För vissa män kan det vara en medicinsk fråga. Prematur utlösning (PE) är när en man ejakulerar “för snabbt” under sex och är ett av de vanligaste sexuella problemen hos män. Det är emellertid viktigt att komma ihåg att för tidig utlösning bara definieras som sådan när tiden för klimax blir ett signifikant problem för din eller din partner. PE är vanligtvis bara tillfälligt och det finns ett antal behandlingsalternativ tillgängliga.

Med hjälp kommer de flesta männen att lära sig att identifiera climaxpunkten under kön, så att de bättre kan kontrollera det och varar längre.

Hur länge är “normal”?

Det finns ingen fast definition hur länge du borde eller borde inte vara i sängen. Ett lyckligt och hälsosamt sexliv beror på att hitta ett realistiskt balans mellan tiden både du och din partner vill hålla innan klimat.

NHS Choices webbplats säger: “En studie med 500 par från fem olika länder fann att den genomsnittliga tiden mellan en man som satte sin penis i sin partners skede och ejakulation var omkring fem och en halv minut.”

Men det viktiga är du och din partner är båda sexuellt nöjda.

Tekniker för varaktig längre

Om du försöker vara längre i sängen finns det flera saker du kan försöka. Här är en lista med tips och tekniker för både dig och din partner. Som med allt i kön är dialogen viktig: se till att du involverar din partner på vägen.

För män:

Ta en paus! Prova “stop-start” -metoden: precis innan du ska sova, dra ut, ta en kort paus och ett djupt andetag innan du fortsätter könet.
Förspel är otroligt viktigt för båda parter i kön, och kan ofta öka längden och njutningen av det.
Försök onanera ett par timmar innan du har sex. Regelbunden onani är ett hälsosamt sätt att lära sig om din kropp och hjälper dig att öka din uthållighet under sex.
Tänk på något annat! Det är ett gammalt knep, men läkare rekommenderar det fortfarande. Försök att tänka på något tråkigt under sex för att distrahera dig själv.
Använd extra tjocka kondomer: Använd kondomer och ha säker sex är alltid viktigt, men tjocka kondomer kan också användas för att minska känslan under sex och hjälpa dig att hålla längre.
För båda parter:

Prata om det. Öppen och omtänksam diskussion med din partner är nyckeln till att njuta av ett uppföljande sexliv. Kommunicera dina bekymmer mot dem och engagera dem så mycket som möjligt i dina önskemål eller behov under sex (till exempel är många människor för blygda för att be om stimulans och förspel som de behöver före penetrerande sex!)
Positivt och icke-dömande stöd från en sexuell partner kan gå långt för att hjälpa en person att stanna avslappnad under sex. Att stanna avslappnad är nyckeln till att minska prestationsangst om du eller din partner är nervös för att vara tillräckligt lång.
Experimentera! Var öppen för nya positioner eller nya typer av sex. Genom att komma överst kan mottagarparten ta kontroll och minska känsligheten för spetsen av manens penis. Att koncentrera sig på en ny position eller fantasi kan ofta hjälpa till om en man är bekymrad över klimaxen för tidigt.
Förbättra din definition av kön. Sex är ungefär mycket, mycket mer än bara penetration, och bör inte definieras av manlig orgasm. Lär dig att njuta av varandra på olika sätt.

Vilka medicinska behandlingar finns tillgängliga?

Om du har försökt dessa tips och tekniker, och du fortfarande inte håller så länge du vill ha sex, finns det ett antal behandlingsalternativ som kan hjälpa till.

Dessa medicinska behandlingar rekommenderas endast för män som har diagnostiserats med för tidig utlösning (PE). Om du är orolig över hur länge du håller dig under sex, diskutera dina problem med din lokala sjuksköterska eller läkare. De kommer att kunna rekommendera den lämpligaste behandlingen för din situation.

Medicinska behandlingar kan innefatta:

  • Priligy, som är ett piller som fungerar genom att fördröja den kemiska reaktionen som orsakar utlösning. Priligy kan tredubblera tiden som tagits före utlösning hos vissa män.
  • EMLA, som är en aktuell bedövningsmedel som fungerar genom att numera nervändarna längs penis för att minska känsligheten och förlänga kön.
  • Anestetiska kondomer, som fungerar på samma sätt som EMLA-kräm. Dessa innehåller en liten mängd lokalbedövning som dämpar penisspetsen.
  • SSRI-medicinering (selektiva serotoninåterupptagningsinhibitorer), som är en typ av antidepressiva medel som kan bidra till att fördröja penisutlösning
  • “Fördröjningsprayer” finns tillgängliga, som sprutar en liten dos av lokalbedövning på penis för att minska känsligheten.

Medicinska behandlingar bör vara den sista utväg för män som vill hålla längre i sängen, efter att ha försökt de vanliga fysiska trick och tekniker. Du bör alltid noga väga upp de positiva fördelarna och eventuella biverkningar av varje form av behandling innan du använder dem.

När rekommenderas rådgivning?

Om längden på tiden du håller under kön är ett problem för dig eller din partner, och det inte hjälper till med antingen fysisk teknik eller medicinska behandlingar, kanske du vill försöka rådgöra.

Rådgivning eller parterapi kan vara till stor hjälp när det finns en psykologisk orsak till dina sexuella problem. Under dina sessioner kommer din terapeut att kunna hjälpa dig att identifiera och arbeta på eventuella problem du kan ha kring kön eller några underliggande problem i ditt förhållande.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *